

*Fantaxometocho: %65 Chardonnay, %25 Malvasia , %10 Vilana kupajı
*Kretikos Red: %60 Kotsifali, %40 Mandilaria kupajı
*Kretikos White: %95 Vilana, %5 diğer nadir lokal türler
*Skalani: Üreticinin ve Girit'in en önemli şarabı. Amerikan ve Fransız meşe fıçılarda 1 yıl süre ile yıllandırılmış. Pek çok uluslararası yarışmadan altın madalya sahibi. İlk rekoltelerinde Kotsifali&Mandilaria kupajı kullanılırken son yıllarda Kotsifali & Syrah kupajı tercih ediliyor. Hatta sn rekoltesinde Syrah %60 lık bir orana kadar yükseltilmiş durumda.
*İouliatiko: Liatiko adlı yerel kırmızı üzümün güneş altında kurutulması ile elde edilen tatlı şarap
Boutari Skalani adlı şarabı Girit'te araştırırken özellikle 2002-2003 rekoltelerine ulaşmaya çalıştım. Çünkü içinde Syrah barındıran bir kupaj yerine Girit'e özgü bir kupaj şarap daha çekici gelmişti. 2003 rekoltesini adadaki bir şarap butiğinde bulup satın aldım.
------------------------------
------------------------------
Boutari Skalani 2003
STİL: Kırmızı Sek Şarap
BÖLGE: Yunanistan-Girit-Kandiye(Heraklion)-Skalani Köyü
BAĞ: Fantaxometocho Bağları (150-250 m rakım)
ÜZÜM: % 70 Kotsifali; %30 Mandilaria
MEŞE: 1 Yıl Amerikan ve Fransız Meşe
--------------------------------
90 :Renk açılmaya başlamış. Burunda yoğun kuru meyvemsi kokular ve topraksı izler taşıyor. Damakta orta üstü bir gövdeye sahip. Meyvemsilik korunmuş ve dokusu sağlam. Tanenler güçlü ama yuvarlanmış durumda. Bitim oldukça uzun ve lezzetli baharatsı bir kalıcılığa sahip. İçim olgunluğunda ulaşmış bir kırmızı şarap.