16 Haziran 2011 Perşembe

Ktima Biblia Chora Ovilos 2009

Biblia Chora; Yunanistan için çok önemli bir proje.Yunanistan'da şarapçılık konusunda 2 önemli isim Önolog Vassilis Tsaktsarlis and Vangelis Gerovassiliou güçlerini birleştirip Makedonya'nın doğusunda Kavala kenti yakınlarında 35 hektarlık organik bağlar ve bağların ortasında modern bir şaraphane oluşturmuşlar. Bu bağlarda Yunanistan'ın en önemli yerel üzümleri (Assyrtiko ve Agiorgitiko) ve pek çok uluslararası üzümleri yetiştirmişler . Kısa süre içinde başarıyı da yakalamışlar. Özellikle bugün tadımını yaptığım Ovilos adlı beyaz şarabın hemen her rekoltesi uluslararası yarışmalardan altın madalya ile dönmeyi başarıyor. Üreticinin de amiral gemisi olan bu şarap ile Yunanistan'ın en iyi, en istikrarlı şaraplarının başında geliyor.
Ktima Biblia Chora -Kavala-Yunanistan
--------------

Ovilos üreticinin bir kırmızı ve bir beyaz şaraptan oluşan özel rezerv bir serisi. Kırmızı şarap %100 Cabernet Sauvignon'dan yapılıyor. Çok dikkat çekici bir başarısı yok. Oysa Ovilos Beyaz son derece sıradışı ve özel bir şarap. %50 Assyrtiko, %50 Semillon kupajından oluşuyor. 6 ay süre ile meşe fıçılarda olgunlaştırılıp tüketime sunuluyor. Asidite ve meyvemsi özelliklerini Yunanistan'ın en iyi beyaz üzümü (kökeni Santorini adası) olan Assyrtiko 'dan ; gövdesini ve gücünü de (kökeni Bordeaux) Balkanlara iyi uyum sağladığı bilinen Semillon 'dan alan şarap, böylelikle oldukça kompleks bir yapıya kavuşuyor. Benim tattığım 2009 rekoltesi yine uluslararası pek çok yarışmadan Altın madalya'lar ile dönmüş. (Decanter, International Wine & Spirit Competition, Concours Mondial Bruxelles).

----------------

Ktima Biblia Chora Ovilos Beyaz 2009

STİL: Beyaz Sek Şarap

BÖLGE: Yunanistan-Makedonya-Kavala-Kokkinochori

BAĞ: Biblia Chora Bağları (organik) (rakım 400 m)

ÜZÜM: %50 Assyrtiko, %50 Semillon (Tek Bağ)

MEŞE: 6 ay Fransız Meşe

------------------

92: Omuzlu büyük bir şişe tasarımı ile daha ilk baştan dikkat çekici şarap.Renk açık altın sarısı. Burun misket aromalarını andırır şekilde. Çiçeksi ve tropikal meyvemsi oldukça kompleks aromalar yoğun biçimde algılanıyor. Damakta dolgun ve gövdeli . Meyvemsi tatlar damakta öne çıkıyor. Orta damağı bütünüyle kaplayan şarabın oldukça diri bir asiditesi de sözkonusu. Bitim, bir miktar acımsılık hissedilse de oldukça uzun kalıcılıkta.

Hiç yorum yok: