1 Kasım 2010 Pazartesi

Doluca Alçıtepe Cabernet Sauvignon-Shiraz 2007


Doluca Şarapçılık, bu yıl ortalarında oldukça iddalı oldukları bir seri şarabın başlangıcını yaptı. Tek bir bağın ürünü olacak bu şarapların ilki Alçıtepe Cabernet Sauvignon & Shiraz 2007, Mayıs ayında tüketime sunuldu. Alçıtepe bağların adı. Gelibolu yarımadasında yer alan bu Alçıtepe Bağları 2001 yılında oluşturulmaya başlamış ve üzüm çeşitleri olarak da Cabernet Sauvignon, Shiraz, Grenache ve Öküzgözü belirlenmiş. Serinin ileri yıllarda oldukça genişleyeceğini düşünüyorum. Ben bu şarabı direkt olarak üreticiden ve numaralı olarak 2 adet temin ettim. 5-6 ay kadar kavımdaki dinlenme sürecinin ardından yaklaşık 1 saat de dekante ettikten sonra tadımını gerçekleştirdim.
----------------------
Şarabı tatmadan önce, Avusturalya'daki örneklerinde olduğu gibi çok güçlü ve kaslı bir şarap içecekmişsiniz gibi geliyor insana. Tadımla birlikte bu beklenti biraz sönüyor. Şarap büyük bir şarap değil. Ancak içimi son derece zevkli, oldukça genç karakterli ve lezzetli bir şarap. Tadımı yaptığımız 4 kişi de şarabı oldukça beğendi doğrusu. Hani yarı fiyatına olsa her gün, her yemekle tüketilebilecek bir şarap. Ancak bir kav şarabı değil elbette. Bağlar olgunlaştıkça Alçıtepe'den daha iddalı şaraplar da zamanla çıkacaktır.
---------------------
Doluca Alçıtepe Cabernet Sauvignon&Shiraz 2007
STİL: Kırmızı Sek Şarap
BÖLGE: Trakya-Gelibolu-Alçıtepe (Saroz)
BAĞ: Alçıtepe Bağları
ÜZÜM: %50 Cabernet Sauvignon, %50 Shiraz (Tek Bağ)
MEŞE: 13 ay Fransız Meşe
FİYAT: 80 TL
-----------------------
87 (7,5): Mor röfleli bordo renkli. Burun canlı meyvemsi karakterde. Vişne,vişne likörü ve kırmızı kiraz kokuları algılanıyor. Damakta orta gövdeli, çok dengeli ve bol meyve yüklü bir şarap.Bitimi de oldukça uzun ve lezzetli . Büyük güçlü bir şarap değil ama içimine doyum olmayan zarif bir şarap örneği.

Hiç yorum yok: