26 Kasım 2010 Cuma

Urla Boğazkere 2009


Bu yılın en çok ilgi çeken şaraplarından birisi Urla Şarapçılık Boğazkere 2009 oldu. Masters of Wine-İstanbul tadımında aldığı 88 puan ile yerli üzüm çeşitleri içinde 1. sırada yer alan şarap, Boğazkere'nin adını da yurtdışında etkili biçimde duyurmuş oldu. Şarabı son olarak Şarap Tutkunları ile yaptığımız Türk-Yunan şaraplarının karşılaştırılması etkinliğinde tattım. Aşağıdaki tadım notu ve puan da tamamen bu kör tadımdan tuttuğum notlardan. Şarap çok koyu rengi , kompleks floral karakterdeki sunduğu kokular ve gövdeli yoğun yapısı ile yine çok ilgi çekiciydi. Bu şarabın nasıl yıllanacağını merak ediyorum doğrusu. Yine bu şarabın meşe fıçıda çok iyi olgunlaşacağına hiç kuşkum yok. Gövde ve dokusunun bunu kaldıracağını ve zenginleşerek yıllanacağını düşünüyorum. Bu konuda tek çekincem kullanılan Boğazkere üzümünün sadece Urla Şarapçılık bağlarından sağlanmamış olabileceği. Urla Chardonnay'de olduğu gibi Antalya-Elmalı-Likya bağlarından da Boğazkere üzümü tedarik edilmiş olabilir. Bu durumda önümüzdeki rekoltelerde aynı başarı tekrarlanamayabilir. Son olarak şarabın fiyatının da genç bir şarap için 75 TL gibi oldukça yüksek bir düzeyde olduğunu belirtmek lazım.
-----------------------
Urla Şarapçılık Boğazkere 2009
STİL: Kırmızı Sek Şarap
BÖLGE: Urla-Antalya (?)
BAĞ: Urla ve Likya Bağları (?)
ÜZÜM: %100 Boğazkere
MEŞE: yok (belki kısa süreli?)
FİYAT: 75 TL
------------------------
88 (7,5): Mürekkep gibi koyu ve mor röfleli. Burun son derece floral karakterde.Bahar çiçekleri,ahududu, menekşe, meyveli sakız..vb parfüme kokular yoğun şekilde algılanıyor . Damakta yüksek gövdeli ,dengeli ve meyvemsi. Dokusu sağlam ama katmanlı bir yapıda değil. Bitimi de oldukça uzun ve lezzetli.
----------------------

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog yöneticisi Vip danışmanlık olarak makalelerinizi çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.