1 Şubat 2011 Salı

Pamukkale Nodus Cabernet Sauvignon 2009


Pamukkale Şarapçılık uzun süren sessizliğini üst kalite segmentinde yeni bir marka yaratarak sona erdirdi. Bugüne kadar ait olduğu Denizli-Güney bölgesindeki farklı bağlardan üzüm alarak şarap üreten firma ; kendi oluşturduğu bağlardan 2009 rekoltesi ile birlikte elde ettiği üzümlerden de üretime başlamış durumda. NODUS adını verdiği yeni seri şaraplar 2010 yılının son günlerinde tüketime sunuldu. Gusto Dergisinin her yıl düzenlediği büyük tadımda da Nodus Chardonnay 2009 altın listeye girerek dikkatleri bir anda üzerine çekmeyi başardı.
-------------------------------
Pamukkale Şarapçılığın, Nodus serisi için oluşturduğu kendi bağları Güney İlçesi, Ortaçeşme Köyü, Karagöl mevkinde yer alıyor. Bağların büyüklüğü, hangi üzümlerin tam olarak yetiştirildiği konusunda yeterince bilgi verilmemiş durumda. Ancak seriden geçen ay hepsi 2009 rekoltesi olan 4 farklı tek bağ şarabı çıkarıldı. Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot-Cabernet Franc kupajı ve Chardonnay. Şarapların yapımında, pek çok küçük ve orta ölçekli yerli üreticiye şarap yapımında destek olan önolog Jean Luc Colin görev almış. Çok düşük verimde çalışılmış ve mayalanma işlemi Fransız Meşe fıçılarda yapılmış. Yine meşe fıçılarda olgunlaştırılan şaraplar çok kısıtlı miktarlarda şişelenerek piyasaya sunulmuş. Pamukkale Şarapçılığın sahibi Yasin Tokat serinin giderek büyüyeceği ve çeşitli süprizlerin de olacağı konusunda Gusto Dergisine bilgi verdi.(Gusto-Şubat 2011). Son olarak Nodus Latince'de "Düğüm" anlamına geldiğini belirteyim.
------------------------
Pamukkale Nodus Cabernet Sauvignon 2009
STİL: Kırmızı Sek Şarap
BÖLGE: Denizli-Güney-Ortaçeşme Köyü-Karagöl Mevkii
BAĞ: Pamukkale Nodus Bağları (rakım:750 m) (6 yaş)
ÜZÜM: %100 Cabernet Sauvignon (Tek Bağ)
MEŞE: 12 ay Fransız Meşe
--------------------------
81: Renk koyu bordo. Burunda ön planda genç Cabernet'ler için oldukça tipik olan (ama pek sevilmeyen) yeşil biber aromaları baskın. Daha geriden siyah meyvemsi tonlar algılanıyor. Damakta orta gövdeli ve yeşil tanenler belirgin hissediliyor. Bitimi orta uzunlukta ancak çok da keyif vermiyor. İyi bir Cabernet için daha çok denemeler yapmak, şarabı uzun süreler dinlendirmek ve birazda bağların olgunlaşmasını beklemek daha sağlıklı sonuçlar verecektir elbette.

1 yorum:

Mehmet Vuran dedi ki...

Umut bey, olmaz olası bu 2011 rekoltesi gribi bir an önce atlatırsınız umarım. geçmiş olsun...