24 Ekim 2010 Pazar

Büyülübağ Shah 2008

Büyülübağ'ın en yeni şarabı çıktı. Bu şarap pek çok açıdan yenilikleri içeriyor. Birincisi üzüm adının öne çıkmadığı farklı bir ad ile çıkarılmış. SHAH yani ŞAH adı direkt olarak insanda otantik Doğu çağrışımına neden oluyor. Ve tahmin edilebileceği ürün bir Şiraz şarabı. İkincisi bence çok çok başarılı ve adına çok yakışan ve oryantal esintiler taşıyan bir etiket dizaynı söz konusu.Dolayısı ile üzüm, marka ve etiket dizaynının birbiri ile tutarlı olduğu özel bir marka yaratılmış. Aslında Avşa adasının ne kadar doğudur tartışılır tabi ki. Avrupa'ya göre Doğu ancak bize göre aslında tam Batı. Ancak eğer dış pazarlar düşünülüyorsa doğru bir strateji olduğu da kesin.
------------------------
SHAH, %100 bir Syrah şarabı değil. %75 oranında Syrah kullanılmış. Geri kalan %25 ise eşit oranda Cabernet Sauvignon ve Merlot üzümlerinden oluşuyor. Şarapta kullanılan üzümlerin tamamının Avşa adasından olduğu arka etikette belirtilmiş. Bildiğimiz kadarı ile Büyülübağ'ın kendi bağlarında Syrah üzümü yok. Bu durumda üzümlerin muhtemelen yine Avşa adasındaki anlaşmalı farklı bağlardan temin edilmiş olması gerekir. Şarap 12 ay Fransız Meşe fıçılarda ve 6 ay şişe olgunlaştırıldıktan sonra tüketime sunulmuş.
----------------------------
Büyülübağ Shah 2008
STİL: Kırmızı Sek Şarap (%14,5 alkol)
BÖLGE: Marmara-Avşa Adası
BAĞ: Avşa Adası Bağları
ÜZÜM: %75 Syrah, %12,5 Cabernet Sauvignon, %12,5 Merlot
MEŞE: 12 ay Fransız Meşe
FİYAT: 50 TL
--------------------------
85 (7) : Koyu bordo renkli. Burun bir miktar kapalı. Kuru meyvemsi ve baharatsı tonlar algılanıyor. Damakta tanenler yuvarlanmış ama hala güçlü olarak hissediliyor.Orta gövdeli şarabın bitimi de oldukça uzun ve baharatsı lezzette.

Hiç yorum yok: