
31 Mayıs 2010 Pazartesi
Kavaklıdere Egeo Roze 2009

23 Mayıs 2010 Pazar
Kayra Vintage Sangiovese 2007

20 Mayıs 2010 Perşembe
Likya Podalia 2008
Bu arada bu şarap kesinlikle çok özgün bir kupaj. %60 Kalecik Karası, %40 gibi Malbec hatta çok az oranda Pinot Noir dahi kullanılmış. Podalia ise antik Likya coğrafyasında ,bugünkü Avlan gölü yakınlarında antik bir kent ve o kentin çevresine o dönemlerde verilen ad.
Likya Podalia 2008
13 Mayıs 2010 Perşembe
Likya İsinda Rose 2008
Likya Kızılbel Bağları (Asortik Krep'ten alıntı)
12 Mayıs 2010 Çarşamba
Doluca Kav Tuğra Öküzgözü 2007

Doluca'nın Kav Tuğra serisinin diğer bir şarabı Öküzgözü 2007. Denizli-Hançalar köyündeki bağlardan, %100 Öküzgözü üzümü kullanılarak ve meşe yıllandırma yapılarak üretilmiş. Çok çok iyi yapılmış Kalecik Karasının biraz gölgesinde kalmış olmasına rağmen bu şarapta oldukça başarılı ve benim bugüne kadar içtiğim en iyi Öküzgözü şarabı olma özelliğinde. Burun Kalecik Karası kadar zengin değil. Ancak damaktaki konsantrasyonu ve kalıcılığı ondan daha iyi düzeyde. Bu arada Doluca'dan seriyi tamamlamak üzere ,iyi bir Boğazkere örneği de tatmak isterim.

Öküzgözü üzümü hakkında Kayra Vintage Öküzgözü sunumunda bilgiler vermiştim. Bu noktada önemli bir başka konuda Denizli'nin Türk şarapçılığı konusundaki potansiyeli. Bence Denizli Yöresi Türkiye'nin en önemli en iyi terruarı. Hatta Türkiye'nin Bordeaux'su olarak da adlandırılabilir. Büyük Menderes nehrinin yarattığı vadinin batısında Güney platosu, doğusunda Bekilli-Çal platosu yer alıyor. 900-100 rakımlarda, sanayi tesislerinin çok uzağında üzüm için yaratılmış mükemmel bir coğrafya. Bu yörelerin üzümlerinden yapılan şarapların hemen hepsi belli bir çitanın üzerinde, bazıları ise Türkiye'nin en iyi şarapları. Köy köy, yöre yöre üzüm adaptasyon çalışmaları yapılabilse, Bordeaux da olduğu gibi sağ yaka, sol yaka ayrımı yapmak bile mümkün. Apelasyon sistemi de Türkiye de ilk kez bu coğrafyadan başlatılabilir.Çal Karası adlı çok ihmal edilen lokal bir üzüm cinsi dahi var. Daha ne olsun. Türk Şarapçılığının Denizli'den başlayarak yükseltilmesi ve yüceltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve mutlaka bu coğrafyanın özenle, sanayileşme ve yapılaşmadan korunması gerekiyor. Denizli Güney-Çal platoları ülkemizin gizli hazineleri. Bu hazineyi ülke olarak çar çur etmeden çok iyi değerlendirmemiz lazım.
Doluca Kav Tuğra Öküzgözü 2007
BÖLGE: Denizli-Çal-Hançalar Köyü
BAĞ: Hançalar Köyü bağları
ÜZÜM: %100 Öküzgözü ( Tek Bağ??)
MEŞE: 1 Yıl Fransız ve Amerikan meşe
85-90 Puan (7,5)(87): Oldukça koyu yakut renkli. Burunda topraksı ve tatlı baharatsı izler taşıyan kokular algılanıyor. Damakta epey konsantre, meyvemsi, orta-yüksek gövdeli. Tanenler yoğun ancak hiç rahatsız edici değil. Yuvarlak ve güçlü tanenler damaktaki lezzetli kalıcılığı arttırıyor. İçtiğim en iyi Öküzgözü şarabı diyebilirim. 1-2 yıl yıllandırılabilir gibi duruyor.Umarım ilerideki rekoltelerde de aynı başarıyı tekrarlar.
8 Mayıs 2010 Cumartesi
Kayra Vintage Öküzgözü 2007

Kayra Vintage Öküzgözü, Kayra'nın bugüne kadar yaptığı en iyi iş oldu. Üzümün kendi anavatanında, tek bağ %100 Öküzgözü şarabı yaratmak çok iyi bir proje olmuş. Öküzgözü bağları Kayra'nın kendi mülkü değil. Bağlar, Şükrü Baran adlı çok bilinçli bir bağcının eseri. Elazığ -Aydıncık 'ta yaklaşık 900 M rakımda yer alan bu bağlardan özel çalışılmış, üzümü ve terruarı yansıtan çok iyi bir şarap yaratılmış. Bağlarda Öküzgözü dışında başka üzüm çeşitleri de var mı onu bilmiyorum. Ama ilerideki yıllarda, aynı bağdan çok çok daha iyi ürünler elde edileceğine eminim. Bu arada Kayra'nın Vintage serisinde, üzümün kökeninin etikette belirtilmemesinden duyduğum rahatsızlık da bu şarapla birlikte son bulmuş oldu.