6 Haziran 2011 Pazartesi

Vinolus Chardonnay 2009

Kayseri'de yer alan ve Molu çiftliğinin ürünü olan tek bağ %100 Chardonnay. Bu yılın en dikkat çeken şaraplarından birisi oldu. Chardonnay du Monde 2011 de gümüş madalya aldı Türk Chardonnay'leri içinde de bu yıl en iyi başarı Vinolus Chardonnay 2009 'a ait. 11 ay boyunca Sur Lies tekniği ile Fransız Meşe fıçılarda fermente edilmiş ve olgunlaştırılmış.

Molu çiftiliğinde yaklaşık 230 dönümlük bağ alanı şaraplık üzümlere ayrılmış durumda. Kırmızı üzüm olarak Kalecik Karaı, Tempranillo ve Shiraz; Beyaz üzüm olarak da Narince,Chardonnay ve Rhoussanne yetiştiriliyor. Üreticinin kendi bağlarından ürettiği ve piyasaya sunduğu tek şarap bu Chardonnay. Diğer şaraplar bağlar henüz genç olduğu için dışarıdan üzüm temin edilerek yapılmış. Bu Chardonnay'in yapımında Turasan'a da danışmanlık veren Edouard Guerin destek olmuş.
------------------------

Vinolus Chardonnay 2009
STİL: Beyaz Sek Şarap
BÖLGE: Kapadokya-Kayseri-
BAĞ: Molu Çiftliği
ÜZÜM: %100 Chardonnay
MEŞE: 11 ay Fransız Meşe (sur lies)
-----------

92 : Renk altın sarısı. Burunda ilkin meşe fıçıdan gelen vanilya ve tereyağı aromaları baskın. Havalandıkça ve ısı düştükçe limonsu aromalar ortaya çıkıyor. Damakta yüksek gövdeli ve yağlı yapıya sahip.Asidite son derece diri ve yerinde. Bitime kadar sorunsuz hissediliyor. Bitim oldukça uzun ancak hafifce acımsılık hissediliyor. Bu haliyle alışık olmadık derecede yoğun ve asiditenin korunduğu ilginç ve sıradışı bir Türk Chardonnay'i örneği.Kapadokya'nın ülkemiz için çok çok iyi bir beyaz şarap Terruar 'ı olduğunun da önemli bir kanıtı.
----------------------

Hiç yorum yok: