30 Temmuz 2010 Cuma

Corvus Bornova Misket 2008


Corvus'un İzmir-Aliağa 'da yer alan tek bir bağdan temin ettiği ve Bornova Misket üzümlerini kullanarak yaptığı sek beyaz şarap. Bağların adı Uzunburun Bağları. Tam 16 yıl önce antik Aiolis Coğrafyasında ,Güzelhisar Çayının (Pythikos) yarattığı alüvyonlu topraklar üzerinde oluşturulmuş. Misket'in anavatanı olan Kıyı Ege sahillerinde, tek bir bağdan çıkan bu şarap beni çok sevindirdi. Corvus'un yerel üzümlerimize sunduğu katkı da giderek artıyor. Misketin sek beyaz şaraplardaki başarısı biraz sınırlı kalsa da eminim Corvus ilerideki yıllarda tatlı passito şaraplarında da bu üzümü ve bu bağları daha iyi şekilde kullanmaya devam edecektir.Benim Corvus'tan beklentim hazır Ege sahillerine inmişken bölgenin tek kırmızı üzümü olan antik Foça Karası üzümünden de bir şarap yapması. Böyle bir çalışmanın kendi kalite algısını da yükseklere taşıyacak bir proje olacağını düşünüyorum.
Corvus Bornova Misket 2008
STİL: Sek Beyaz Şarap
BÖLGE: İzmir-Aliağa (Aiolis)
BAĞ: Uzunburun Bağları (1994)
ÜZÜM: %100 Bornova Misket ( Tek Bağ)
MEŞE: yok
-------------------------------
84 (7) :Burun tipik bir misket. Çiçeksi misket nüansları iyi ölçüde algılanıyor. Damakta orta yoğunlukta ve dengeli. Asiditesi yerinde, ferahlatıcı. Sadece bitimi bir miktar keskin ve acımtrak. Sek Misket şarapları arasında içtiğim en iyi misket şarabı diyebilirim. Keyfine varabilmek için epeyce soğutularak içilmesi gerekiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog yöneticisi bloğunuzu çok beğendik ve önemli bilgiler veriyorsunuz. Dell laptop tamiri olarak uzun süredir bloğunuzun takipçisiyiz.Başarılarınızın devamını dileriz.