15 Mart 2010 Pazartesi

GEORGES DUBOEUF Beaujolais Nouveau 2009




Beaujolais Nouveau'lar, Roger ve Georges Duboeuf adlı uyanık şarap üreticisi iki Fransız kardeşin buluşu.O yılın Gamay üzümünden yapılan ve o yıl şişelenip tüketime sunulan bu çok taze şaraplara, genel anlamda Primeur Şarap adı da veriliyor.Beaujolais Nouveau'lar meyvemsi ve içimi kolay şaraplar. İçinde ahududu ağırlıklı olmak üzere canlı kırmızı meyvelerinin yoğun aromaları var. Fermantasyon sürecinde özellikle meyvemsiliğin ön plana çıkarılması için çalışılıyor.




Beaujolais Nouveau'lar , meyvemsi aromaları en iyi şekilde korumak ve en hızlı şekilde içilebilir konuma getirebilmek için Karbonik maserasyon yöntemi ile üretiliyor. %100 Gamay üzümlerinden yapılan şarap aynı yıl Kasım ayının 3. perşembesi şenliklerle tüketime sunuluyor. O tarihten önce piyasaya sunulmaları ise kesinlikle yasak.Ve şarabın özellikle ilk 3 ay içinde tüketilmesi tavsiye ediliyor.




Georges Duboeuf, Beaujolais Nouveau'ların en iyi, en çok aranılan üreticisi. 2009 yılı ise son 50 yılın en başarılıları arasında gösteriliyor. Dolayısı ile şaraba oldukça yüksek puanlar(WS:86) verilmiş.2009 rekoltesi 147.000 kasa üretilmiş.
Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2009
BÖLGE: Beaujolais
ÜZÜM: %100 Gamay
MEŞE: yok
86-90 Puan (88) (7,5) : Menekşe moru çok hoş bir renkte. Burunda ahududu, mürdüm eriği kokuları yoğun şekilde algılanıyor. Damakta orta gövdeli,çok dengeli ve meyvemsi lezzette aromatik tatlar bırakıyor. Bitimde de çıkışa geçen şarabın kalıcılığı da oldukça uzun. Doyulmasına imkan olmayan bir şarap.




Hiç yorum yok: