8 Şubat 2010 Pazartesi

İdol Consensus 3 Meşe 2006





İdol şarapçılık İzmir-Torbalı'da tek parça 1168 dönümlük bir bağ alanına sahip . Burada organik bağcılık, düşük verim, gece hasadı ,mikrovinifikasyon, yüksek teknolojik ekipmanlar gibi kaliteyi artıracak tüm yolları kullanıyorlar. Ayrıca Fransız ve İtalyan önologlarla çalışıyorlar. Bağlar yeni yeni olgunlaşmaya başladı. Tempranillo , Merlot, Chenin blanc ve Viognier üzümlerinden 2008 rekoltesi monosepaj şaraplar piyasaya verilmiş durumda. Hepsi de belli bir kalitenin üzerinde göz dolduran şaraplar. Bu da bizlere ilerisi için umut veriyor.


İdol bağlarında pek çok uluslararası üzüm çeşiti yetiştiriliyor. Ancak benim en çok ilgimi çeken Bornova Misketi. Bağların tek yerli üzüm cinsi. Malum Misket, ünü antik çağlara kadar uzanan Ege ve İzmir'in sembollerinden birisi. Büyük olasılıkla dünyadaki bütün Muscat klonlarının da atası. Yakında İdol misket'ten passito tarzı tatlı bir şarap çıkaracak sanırım.


İdol consensus bir kırmızı bir beyazdan oluşan idol 'ün super-premium şarapları. Her ikisinde de üzümler Urla ve Çeşme'den anlaşmalı bağlardan sağlanıyor. Sınırlı sayıda ve numaralı olarak üretiliyor.Kırmızısında 3 üzüm cinsi kullanılıyor. 24 ay süre ile Fransız-Amerikan- Orta Avrupa meşe fıçılarında dinlendirme yapılıyor. 3 meşe ve consensus adları da buradan geliyor. 2006; 2. rekoltesi. Bağlar olgunlaşınca seriyi sanırım sadece kendi bağlarından çalışacaklar diye tahmin ediyorum.


İdol Consensus 3 Meşe Kırmızı 2006


BÖLGE: Ege-İzmir- Urla,Çeşme

BAĞ: Urla ve Çeşme Bağları (anlaşmalı)

ÜZÜM: Shiraz (%50), Cabernet Sauvignon (%25) Merlot (%25)

MEŞE: 24 ay Fransız, Amerikan, Orta Avrupa



Şarap onlinemahzen.com dan temin edildi. Yaklaşık 6 ay kavda bekletildi. 1 saat dekante edildikten sonra tadıldı.


70-75 Puan (72) (5,5) : Renk açık soluk tonlarda bordo. Burunda tatlı baharatsı kokular algılanıyor. Damakta derinliği olmayan hafif asidik, gevşek yapılı, ince gövdeli bir şarap. Bitimde kısa kalıyor. Yine de şarapta 24 aya rağmen meyvemsilik korunmuş ve meşeye ezilmemiş. İçilebilir durumda ama daha fazla bekletilmemeli.


İdol'ün kendi bağları olgunlaştıkça çok başarılı çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Çünkü bunun için her türlü bağcılık altyapısı, teknoloji, bilgi desteğine ve önemlisi motivasyona sahipler. Özellikle İdol'den Bornova misketinden İzmir'e yakışır üst kalitede tatlı veya dömisek şaraplar bekliyorum doğrusu.

Hiç yorum yok: