11 Şubat 2010 Perşembe

Corvus Blend No:3 2006

Adalar her zaman tutkum olmuştur. Bir adada tatil yapmak, o adayı baştanbaşa keşfetmek bu dünyada bana en fazla huzur veren şeylerin başında gelir. Hele o adanın Akdeniz adalarının pek çoğunda olduğu gibi,bir mitolojisi, bir tarihi, kültürü varsa. Mitolojik adı ile Tenedos ya da Bozcaada; kuzey Ege adalarının bence en güzelidir.Müthiş parlaklıkta turkuaz mavi kıyıları, tepeleri dolaşan üzüm bağları,bir ucunda çok güzel bir kale diğer ucunda Türkiye'nin en romantik deniz feneri vardır. Günbatımında Göztepe'den bütün Troya kıyılarını, Çanakkale boğazını, Gelibolu'yu, Gökçeada'yı ve tüm adayı çepeçevre izlemek ise apayrı bir keyiftir.

Ada şarapları da en özel şaraplardır benim için. Hipnotize olmuş gibi arar bulurum. Gitmediğim veya gidemediğim o adaları getirirler bana sanki. Ülkemiz de 2 adanın bağları ve şarapları ünlüdür malum. Bozcaada ve Avşa. Özellikle Bozcadada 3000 yıldır şarap yapıldığı bilinen bir gerçek.Şanslıyız ki her iki adada da bağcılığa ve şarapçılığa büyük önem veren dünya çapında gurur duyabiliceğimiz birer üreticimiz var. Bozcaada da yer alan CORVUS bağları ve CORVUS şarapları ülkemizin bence gelecek vadeden en önemli projelerinden birisidir. Corvus'ta şarap adına herşey en önemlisi de en iyiye ulaşmak için müthiş bir çaba ve motivasyon var.





Corvus'un, Bozcaadada toplam 250 dönümü bulan 5 bağ alanı mevcut. Bağlarda Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Vasilaki ve Çavuş üzümleri yetiştiriliyor. Yerli üzümler (Kuntra,Karalahna,Vasilaki,Çavuş) çoğunlukla anlaşmalı diğer ada bağlarından sağlanıyor. Az miktarda, deneysel amaçlı olarak Doğu Anadoludan da üzüm temin ettikleri de oluyor. Corpus ve Blend , Corvus'un özel şarapları. Kırmızı Blend serisine her yıl için bir numara veriliyor. O yılki rekolteden elde edilen şarapların, her yıl farklılık gösteren özgün kupajlarından oluşuyor. Pek çok üzüm cinsi bu kupaja katkıda bulunuyor. Üzümlerin kardeşliği gibi. Güzel bir düşünce.

Reşit Soley Corvus meşe fıçı mahzeninde




Corvus Blend No:3 2006

BÖLGE: Ege-Bozcaada
BAĞ: Bozcaada bağları (az oranda Doğu Anadolu-Elazığ )
ÜZÜM:C.Sauvignon,Syrah,Merlot,Malbec,Karalahna,Öküzgözü,C.Franc
MEŞE: 12 ay Fransız Meşe, 2 ay botte

Şarap onlinemahzen.com dan temin edildi. 6 ay kavda bekletildi. 2 saat dekante edilerek tadımı yapıldı.


86-90 PUAN (87) (7,5) : Renk koyu bordo. Burunda canlı kırmızı- siyah meyveler (yaban mersini, frenk üzümü böğürtlen) ve mentol kokuları yoğun şekilde algılanıyor. Damakta orta gövdeli, dengeli ve meyvemsi. Bitimde orta uzunlukta ve çok tatlı baharatsı tanenler algılanıyor. Büyük oranda cabernet sauvignon karakterini yansıtan, çok dengeli keyif veren ama biraz daha fazla derinlik ve gövde beklediğim iyi bir şarap. Daha da dinlenebilir durumda.




Bence Corvus için maç daha yeni başlıyor. 2007-2008 rekoltesi beyaz, kırmızı ve tatlı şarapların dünya klasında, 90 puan üzeri şaraplar olacağını tahmin ediyorum.Bu arada adanın yerel üzümlerine de gösterdiği özenin daha da artışını bekliyorum.Ve Corvus'tan bu yerel üzümlerden yapılan, 'Gururla Türk' sloganına yaraşır büyük bir şarap istiyorum.

Hiç yorum yok: