Selendi'nin için 2 adet bağ alanı mevcut.
1- Selendi Bağları: Akhisar Moralılar köyü Çay mevki ( rakım 70 m) (2000) Cabernet Sauvignon , Merlot, Shiraz üzümleri ekili
2-Sarnıç Bağları : Sarnıç Köyü; 2 ayrı bağ (rakım 800 m) ----------------------Sarnıç 1 (2005): Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot üzümleri ekili---Sarnıç 2 (2007): Grenache,Shiraz, Cinsault, Mourvedre,Petit Verdot üzümleri
Selendi şarapları; bugün için Jean Luc Colin ve Bernard Grandchamp danışmanlığında kalitenin arttırılabilmesi için hiçbir şeyden ödün vermeden üretimini sürdürüyor. Benim gözlemim bağlar olgunlaştıkça ve özellikle de taban arazisi olmayan yüksek rakımlı Sarnıç bağları şaraba katkı sunmaya başladıkça şarabın kalitenin de yükselmeye başladığıdır. Bu konuda Sarnıç bağlarının potasiyelinin çok yüksek olduğunu görmek lazım. Ayrıca birkaç hafta önce, genç Sarnıç bağlarından 2009 rekoltesi Gülpembe adlı bir de rose şarap da üretilerek tüketime sunuldu.
Selendi 2008'in bu yıl etiketindeki güzel resmi ressam Nurullah Berk yapmış.
Selendi 2008
BÖLGE: Manisa- Akhisar (Lidya)
BAĞ: Selendi ve Sarnıç Bağları
ÜZÜM: Cabernet Sauvignon-Merlot-Shiraz-Cabernet Franc
MEŞE: Fransız Meşe (20 ay)
-----------------------------82 (6,5): Koyu Yakut renkli. Burunda oldukça yoğun şekilde olgun kırmızı meyveler ve reçelsi kokular algılanıyor. Damakta orta gövdeli. Yuvarlak ama çok çok tatlı tanenlere sahip. Damakta zengin tatlar bırakamıyor.Bitimi de son derece tatlı olan şarabın içim keyfi bu nedenle sınırlı kalıyor. Burun ve gövde açısından en başarılı Selendi rekoltesi. Damakta da zenginleşmesi lazım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder