4 Nisan 2010 Pazar

Kavaklıdere Pendore Öküzgözü 2008



Pendore bağları, yaklaşık 200 hektarlık alanı ile Türkiye'nin en büyük tek parça bağlarıdır. 190 ila 450 m rakım aralıklarında, tepeler boyunca uzanan bağlarda pek çok yerli ve yabancı siyah üzüm çeşiti yetiştiliriliyor. Yetiştiren tek beyaz ise Bornova Misketi. Şarap üretimi de bağında (Chateau tarzında) yapılıyor. Sadece şişeleme işlemi üreticinin Ankara tesislerinde tamamlanıyor. Geçen yıl çıkan 2006 rekoltesi Pendore Syrah dışında ilk kez 2008 rekoltesi şaraplar, geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sunuldular. Syrah, Öküzgözü ve Boğazkere monosepaj olarak üzümlerin karakterini yansıtan başarılı genç örnekler. Ancak çok daha iyileri gelecek seneden itibaren sunulacak. Pendore bağlarını Türk şarapçılığının çok iyi bir labarotuvarı olarak görüyorum. Ve yine bu bağlardan gelecekte çok başarılı özgün kupajların çıkacağını tahmin ediyorum.



Pendore Bağlarında yetiştirilen üzüm çeşitleri:

Boğazkere, Öküzgözü, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Petit Verdot, Malbec, Grenache, Mourvedre, Sangiovese, Tempranillo, Montepulciano, Carignan, Alicante Bouchet ve Bornova Misketi.






Kavaklıdere Pendore Öküzgözü 2008:


BÖLGE: Ege- Manisa-Salihli-Kemaliye (LİDYA)

BAĞ: Pendore Bağları ( üreticiye ait)

ÜZÜM: %100 Öküzgözü (tek bağ) (rakım:350 m)

MEŞE: yok


76-80 Puan (79) (6,5) : Mor röfleli canlı parlak bordo renginde. Burunda mürdüm eriği ,kiraz,ahududu kokuları algılanıyor. Damakta bol meyvemsi, asiditesi belirgin ve orta gövdeli. Bitimde de orta uzunlukta. Genç karekterli ve biraz ham bir şarap. Bağlar olgunlaştıkça, biraz da Boğazkere katkısı ile iyi yerlere gelebilir. Şuan bekletilmeden bu yıl içinde tüketilmeli.

Hiç yorum yok: