26 Ocak 2010 Salı

Doluca DLC Grenache 2008

Türkiye'nin ve Doluca'nın ilk ciddi Grenache denemesi. Doluca'nın Saroz bölgesindeki Alçıtepe bağlarından elde edilen ilk ürün. Tek bir bağdan meşe çalışması görmeyen genç bir şarap yapılmış. Şarap bu haliyle oldukça gelecek vadediyor. Özellikle restoranlarda iyi kalite fiyat özelliği nedeniyle tercih edilmesi gereken bir şarap. Şarap markete çıktığı günlerde temin edildi. Dekante edilmeden tadımı yapıldı.

Doluca DLC Grenache 2008

BÖLGE:
Trakya-Saroz
BAĞ: Alçıtepe Bağları (üreticiye ait)
ÜZÜM: %100 Grenache (TEK BAĞ)
MEŞE: yok




80-85 puan (82)(6,5): Renk koyu bordo , Burun tatlı baharat kokuları mevcut. Ağızda dengeli ve orta gövdeli. Bitimde lezzetli baharatlı yumuşak tanenler orta uzunlukta hissediliyor. Bu haliyle iyi yapılmış keyif veren hatasız ancak derinliği olmayan orta sınıf bir şarap. Bekletilmemeli.
Doluca DLC Grenache yemek uyumunun çok kolay ve hoş olacağı, fiyat-kalite açısından da çok iyi restaurant şarabı. Doluca'dan gelecek rekoltelerde üst düzey Grenache şarapları bekliyorum.

1 yorum:

Hede Hödö dedi ki...

Şu anda Doluca Grenache içmekteyim :) Şahsen bana bizim üzümlerden birini hatırlattı ama ne olduğunu halen çıkartamadım. Biraz daha içersem bulurum belki :) Bu arada site şahane olmuş, hemen takip listeme ekledim :) Damağınıza kuvvet efenim :)