19 Eylül 2010 Pazar

Turasan Seneler CS-Mr-Sh 2008



Turasan Seneler serisinin en yeni ve en iyi şarabı geçtiğimiz günlerde çıktı. Adı biraz uzunca. Turasan Seneler Cabernet Sauvignon-Merlot-Syrah 2008. Cabernet adı ilk sıraya yerleşmiş olmasına karşın aslında şarapta %45 gibi Merlot ağırlığı mevcut. Kupajın geri kalanı ise %30 Cabernet Sauvignon ve %25 Syrah'dan oluşturulmuş. Üzümler ise çoğunlukla Türkiye'nin en iyi terruar'ı olan Denizli-Güney platosundan temin edilmiş. Çok az oranda Kapadokya üzümleri de kullanılmış.
-----------------------------------------
Concours Mondial de Bruxelles 2010 dan altın madalya ile dönen bir şarap. Ben tattığımda çok bir derinlikli ve kompleks bir yapı ile karşılaşmasam da, oldukça dengeli ve lezzetli bir şarap olarak nitelendirmiştim. Üstelik 40 TL fiyatı ile de oldukça cazip idi. Pek çok şaraba göre bu fiyatı da fazlası ile hakediyor. Her daim kalite ve fiyatı ile kavda hazır bulunmasında fayda olan bir şarap olduğunu düşünüyorum.
-------------------------------------------
Turasan Seneler Cabernet Sauvignon-Merlot-Syrah 2008
STİL: Kırmızı Sek Şarap
BÖLGE: Güney-Kapadokya
BAĞ: ??
ÜZÜM: %45 Merlot (Güney); %30 CS (Güney) ; %25 Syrah (1/3 Güney, 2/3 Kapadokya )
MEŞE: 12 ay Fransız Meşe
FİYAT: 40 TL
------------------------------------------------
87 (7,5) : Renk açısından çok zengin .Çok çok koyu siyahi bordo renkli. Burunda siyah meyvemsi tonlar belirgin hissediliyor. Damakta orta gövdeli, dengeli ve meyvemsi yapıda. Yuvarlak tanenler ve baharatsı izler epeyce uzun şekilde damakta iz bırakıyor. Çok kompleks değil ama hatasız, keyifli ve lezzetli bir şarap.

Hiç yorum yok: